Kapcsolatfelvétel

Turbós kémények

turbo_kemenyA turbós kémények a legbiztonságosabban használható kémények a tüzeléstechnológiában. A turbós vagy kondenzációs kazánok úgy épülnek fel, hogy az égéshez használt levegőt a külső légtérből szívják, az égés során keletkezett füstgázt pedig egy ventilátor segítségével továbbítják a szabad levegőre. Ennek a működési elvnek köszönhetően teljes biztonsággal elkerülhető a CO visszaáramlás.

Az ilyen módon felépített kéményeknek viszont meg kell felelniük a turbós kazánok által támasztott feltételeknek és bírnia kell a nyomásterhelést.

A turbós kazánok zárt égéstérrel készülnek, a hozzájuk tartozó kéményeknek pedig osztott vagy koncentrikus rendszerű megoldással kell rendelkezniük. Általában a kazán és a helyszíni adottság határozza meg, hogy az osztott vagy a koncentrikus megoldás az előnyösebb.

A kondenzációs rendszerekhez használt kémények lehetséges anyagai itt találhatók:

  Koncentrikus rendszer (Füst/Levegő) Osztott rendszer (Füst/Levegő)
Turbós kazán kémény Al/Al, Inox/Inox Al/Al, Inox/Inox, Inox/PPs
Kondenz. kazán kémény PPs/Al, Inox/Inox Inox/Inox, PPs/PPs, Inox/PPs

 

A turbós kémények átmérője rendszerint kicsi és szinte minden esetben kisebb a hagyományos esetekben használt szerelt kémények átmérőjénél. Ennek köszönhetően szinte soha nincs szükség a meglévő kémény marására, így azonnal kezdődhet a beépítés. A kondenzációs vagy turbós kémények általában egy nap alatt telepíthetők.

 

 

Ez a weboldal sütiket használ
Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.