Kapcsolatfelvétel

Falazott elemes kémény

A kerámiabetétes kémények jellemzően nagyon nehezek. Míg az egyszerű szerelt kéményekről elmondtuk, hogy akár a falra is felerősíthetők, a kerámiabetétes kéményekkel kapcsolatban ez már nem igaz. Ezekhez külön alap készítése szükséges, hiszen az összsúlyuk 700-1000 kg körül alakul. A falazott elemes kémények 33 centiméteres darabokból épülnek fel, természetesen annyit használunk belőlük, amennyire szükség van.

A falazott elemes kémény ismert gyártói:

  • Montel
  • Leier
  • Schiedel


A kerámia kémény előnyei

  • Tökéletes természetes huzatot hoznak létre, aminek köszönhetően energiatakarékos fűtést valósíthatunk meg.
  • Füst- és tűzbiztos – nem fordulhat elő repedés extrém hőhatás esetén sem.
  • A nedvességgel szemben tökéletesen ellenálló – nincs szivárgás és kondenzációs folyadék a belső falakon.
  • Korrózióálló – ellenáll a maró savaknak.
  • Rendkívül hosszú élettartam és garancia.
  • Minden fűtőanyaghoz és minden technológiához megfelelnek.

 

Montel

 

Montel kémények

A Montel egy rendkívül magas minőséget képviselő kerámiabetétes építésű kémény, amelyet egy lapon emlegethetünk a méltán népszerű és elismert Schiedel és Leier kéményekkel.

A Montel erőssége, hogy előre gyártott könnyített betonelemekből épül fel, amelyek samott kerámia elemekből készülnek. Anyaghasználatuknak köszönhetően a kémények ellenállnak a hőnek, savaknak, korróziónak és a nedvességnek.

Univerzális megoldásnak minősül, mint a többi kerámiabetétes kémény; alkalmas gáz, olaj, és szilárd tüzelésű tüzelőberendezések füstgázának elvezetésére is. A Montel kémények kiváló hőtani és mechanikai tulajdonságokkal rendelkeznek, ezáltal kielégítenek minden építőipari előírást, illetve megfelelnek az erre vonatkozó szabványoknak is.

A Montel kémények esetében a kerámia béléscsövet négy ék rögzíti a beton köpeny közepén, ilyen módon a levegő képezi a hőszigetelő közeget. Ezeket a megoldásokat vízteres kandallóknál és kazánoknál nem tudjuk alkalmazni, mivel esetükben a füstgáz túlhűlése következik be. Ilyen esetben az ismert szigetelt megoldást jelent jó választást.

 

Schiedel

 

Schiedel kémények

A Schiedel kémények esetében is léteznek légszigetelt megoldások, ahol egy szigetelőanyag szál tartja középen kerámia béléstestet. Ezeket a kéményeket az SR típusokhoz soroljuk. A Schiedel légszigetelt kéményeknél is elmondható, hogy vízteres kandallóknál és kazánoknál nem használhatók, ugyanis túlhűl bennük a füstgáz. Helyettük a hagyományos szigetelt megoldást érdemes választani.

 

schiedel_kemenyA Schiedel kéményrendszerek magas minősége jól ismert a szakmában, de ennek ellenére tudni kell velük kapcsolatban, hogy a szabványok betartása rendkívül fontos az esetükben. Ezért a kéményrendszer telepítését csakis szakcéggel szabad végeztetni, így elkerülhetők a szabványok nem betartásából eredő gondok.

A Schiedel kerámia kémények hosszú élettartamot garantálnak; egyes termékekre 30 év garancia vonatkozik.

 

 

Ez a weboldal sütiket használ
Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.