Kapcsolatfelvétel

Huzatfokozó kémény toldalék

A fűtési szezon időszakában mindannyian nagyobb figyelmet fordítunk a megfelelő minőségű és mennyiségű szellőztetésre, különösképpen abban az esetben, ha belső tüzelésű berendezéssel fűtünk. A szellőztetés roppant fontos, sok esetben pedig komoly problémáktól menthet meg bennünket.

A legveszélyesebb és legismertebb gáz a szén-monoxid, amely nem sajnos alattomosan képes támadni. A kéménybe visszaáramló füstgáz komoly veszélyt jelent. Ettől a visszaáramlástól véd meg bennünket a Sziráki Demeter magyar feltaláló által létrehozott kéménytoldat, amely a huzat növelésével megakadályozza a gáz beszivárgását a lakásba.

A szerkezet alapvetően a szél energiáját hasznosítja annak érdekében, hogy a készülék vákuumhatást hozhasson létre a kéményben. A füstgázok így már eredményesebben áramolhatnak a kémény belsejében, ugyanis a gravitációs nyomáskülönbség és a statikus nyomáskülönbség elősegíti ezt. A kéménytoldat gyakorlatilag a kémény magasságának növelését jelenti, így elősegíti a gravitációs nyomáskülönbséget és a huzatot. Mindemellett a találmány a statikus nyomáskülönbséget is növeli annak köszönhetően, hogy forgófej minden esetben a szélirányt követi. A forgófej kilépő keresztmetszete pedig a széliránynak háttal fordul. A huzat mértékét növeli továbbá a füst kiáramlásával ellentétes oldalon kialakított aprócska nyílás, ahol a befújó és a kilépő nyíláson távozó légáram a kémény belsejében szívó hatást hoz létre, ezzel is segítve az égéstermék hatékony távozását.

Sziráki Demeter találmánya egy teljes egészében mechanikus készülék, ennek köszönhetően előírás szerű használat mellett semmiféle műszaki hiba nem várható. Ez rendkívül nagy előnye a jelzőkészülékekkel és elszívókkal szemben. Nincs szükség elektromos forrásra, mégis rendkívül hatékony. Korrózióálló anyagának köszönhetően ellenáll a különböző behatásoknak és tartós élettartamot garantál.

 

 

Ez a weboldal sütiket használ
Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.